هدف در این تمرین، استفاده از نخ ها، استفاده از استایل و تم و تجزیه کردن فایل های RSS هست. اگر ابهامی در مورد این تمرین دارید، می تونید در بخش نظرات همین پست مطرح بفرمائید.
تمرین مدیریت یادداشت رو به صورت دو زبانه (فارسی و انگلیسی) طراحی کنید. با تغییر زبان گوشی، زبان برنامه تغییر بکنه. لایه هم آینه بشن.
دو بخش زیر رو به تمرین مدیریت یادداشت اضافه کنید.
نوار ابزار
به همه پنجره ها یک action bar اضافه شود که شامل دکمه بازگشت، آیکون و عنوان مربوط به پنجره جاری باشه.
قابلیت انتخاب تم
در تنظیمات یک گزینه به نام "تم" اضافه شود و قابلیت انتخاب دو یا بیشتر تم را برای کاربر فراهم کند. بعد از ذخیره تنظیمات، تم مربوطه باید به کل نرم افزار اعمال گردد.
به گزارش «تابناک» چندین شبیه ساز رایگان سیستم عامل اندروید برای PC و ویندوز وجود دارد اما تعداد کمی از آنها میتوانند نیاز کاربران را به خوبی و سادگی پاسگو باشند. ما در اینجا فهرستی از این شبیه ساز های رایگان اندروید را معرفی میکنیم:
Bluestacks
این شبیه ساز یکی از معروف ترین نمونه ها برای اندروید است که این شهرت بیش از همه ناشی از فرایند نصب ساده آن و پشتیبانی از APK های ثانویه است. این شبیه ساز گسترده وسیعی از نرم افزارهای اندروید را پشتیبانی میکند و اگر به دنبال یک شبیه ساز مطمئن برای نصب بازی ها و App ها اندروید هستید، اولین گزینه است:
این نرم افزار از طریق یک فایل Install بر روی ویندوز نصب میشود و مانند برخی نمونه ها نیازی به شبیه ساز های ثانویه ندارد. هرچند واسط کاربری این نرم افزار چندان شبیه به هیچ یک از دستگاه های اندروید موجود در بازار نیست، اما یکی از بهینه ترین ابزارها به ویژه برای بازی های اندروید است.
به اینجا مراجعه کنید (محدودیت دسترسی برای IP ایران).
Andy
Andy OS نیز یکی از بهترین نمونه های شبیه ساز اندروید است که بر خلاف سایر نمونه ها از امکاناتی نظیر صفحات لمسی نیز پشتیبانی میکند. البته برای استفاده از این ابزار نیاز به نصب Virtualbox است. روند نصب کمی زمان بر است و بعد از نصب نیاز به راه اندازی مجدد سیستم:
یکی از بهترین نکات در مورد این نرم افزار این است که کاملا شبیه به یک دستگاه اندروید بازنمایی شده و همچنین از نسخه اندروید 4.4 یا کیت کت بهره مند است. همچنین قابلیت ریموت کردن گوشی اندروید بر روی Andy OS نیز از دیگر نکات جالب این ابزار است.
به اینجا مراجعه کنید.
Genymotion
اگر به دنبال یک تجربه کامل و بی نقص از اندروید هستید، Genymotion گزینه مورد نظر شما است. البته این نرم افزار نیاز به ایجاد یک حساب کاربری و فعال سازی آن دارد. همانند Andy این شبیه ساز نیز از VirtualBox استفاده میکند:
نکته خوب این ابزار این است که به شما اجازه شبیه سازی محیط اندروید با استفاده از انتخاب از بین گروهی از دستگاه های واقعی اندرویدی را میدهد. برای مثال اگر HTC ONE را به عنوان دستگاه مورد نظر خود انتخاب کنید از شباهت فراوان و حتی در جزئیات این شبیه سازی متعجب خواهید شد. نکته دیگر اینکه استفاده از معماری x86 این شبیه ساز را بسیار سریع تر از Bluestacks ساخته است.
به اینجا مراجعه کنید.
Windows Android
همانگونه که از نام آن پیدا است این شبیه ساز به شدت برای ویندوز بهینه سازی شده است. فرایند نصب آن بسیار ساده است و این امر که بر روی کرنل ویندوز اجرا میشود، این اطمینان را به همراه دارد که با سرعت بالا و بدون هنگ و فریز عمل میکند. نکته جالب این جا است که این شبیه ساز با تغییر اندازه پنجره، بهترین واسط کاربری را برای شما انتخاب مکیند و همچنین میتوانید با این ابزار از گوشی موبایل خود به عنوان کنترل کننده در بازی ها استفاده کنید:
این نمونه یکی از بهترین صفحات Home را در میان شبیه ساز ها دارا است و واسط کاربری برای استفاده بر روی PC به شدت بهینه شده. و بهتر از همه همانگونه که ذکر شد، این شبیه ساز سریع و بدون فریز و کرش است.
به اینجا مراجعه کنید.
همونطور که احتمالا در بعضی نرم افزارها دیدید، وقتی اونها رو در تبلت اجرا می کنید و یا وقتی صفحه ی موبایلتون رو می چرخونید، چیدمان صفحه تغییر می کنه.
یک نمونه ی کاربردی از این نوع طراحی برمی گرده به صفحات master-details. برای مثال صفحه فهرست اخبار و جزئیات اخبار.
در موبایل هایی که رزولوشن بالایی دارن، میشه هر دو صفحه رو در یک activity نمایش داد و در سایر موبایل ها، هر صفحه در یک activity نمایش داده میشه. مثل تصویر زیر:
از اونجا که جلسه قبل مبحث فرگمنت ها تدریس شد، یک نمونه برنامه نوشتم که هم کار با فرگمنت هارو بهتون نشون بده و هم نحوه طراحی یک صفحه ی چند بخشی پویا.
لطفا این برنامه رو مطالعه کنید و هر جا رو که متوجه نشدید، بپرسید و یا گوگل کنید. جلسه آینده در موردش صحبت خواهیم کرد و ازتون سوال خواهم پرسید.
نکته: دو نسخه از فایل activity_main.xml وجود داره. یکی در پوشه ی layout و دیگری در پوشه ی layout-w595dp. دومی یعنی اگر عرض گوشی بیشتر از 595dp بود!
برای تست برنامه یک امولاتور از نوع Nexus 5 (یا بزرگتر از اون) بسازید. وقتی گوشی در حالت عمودیه، برنامه رو تست کنید. حالا گوشی رو با کلیدهای ترکیبی ctrl+f11 بچرخونید و ببینید چه اتفاقی میفته (مثل تصویر بالا).
اگر اسم پوشه رو به layout-land تغییر بدید، در همه ی گوشی ها با هر اندازه ای، وقتی گوشی در حالت افقی قرار می گیره، صفحه دو بخشی خواهد شد.
در این تمرین باز به سراغ تمرین مدیریت یادداشت میریم.
پنجره های فهرست یادداشت ها و جزئیات یادداشت رو با استفاده از فرگمنت پیاده سازی کنید.
در این تمرین قصد داریم نرم افزار مدیریت یادداشت تمرین قبل رو کمی کامل تر کنیم.
تغییر شکل دکمه ها
تغییر شکل دکمه های تصویری
تغییر شکل سطرهای listview
تغییر فونت متن ها
درباره ما